Гръцко Посолство България

Гръцко Посолство България

Гръцко Посолство България се намира в гр.София с адрес:ул. „Сан Стефано“ 33, 1504 Център, София.С пощенски код 1504 Гръцко Посолство България.

Работно Време:

С работно време от Понеделник до Петък от 09:00 часа до 16:30 часа.Събота и Неделя е Затворено.Ако искате да се свържете с Гръцко Посолство България телефон за връзка: 02 943 4096.

Допълнителна Информация :

Къде се намира Гръцко Посолство България? Как можем да стигнем до Гръцко Посолство България? Как да стигнем до Гръцко Посолство България? За да видите къде се намира
Gratsko Posolstvo Sofia
подробната информация за адрес като подробен раздел на картата можете да увеличите от знака (+) и да намалите с знака (-) . Можете да прочетете ревюта, можете да напишете вашите мисли в коментарите, ако желаете.

Посолството разполага с многофункционална зала, която се използва за културни мероприятия. Библиотеката, разположена в нея, е отворена за общо ползване. На два компютъра с Интернет връзка може да намерите сведения и информация за Гърция.

Сградите на посолството на Гърция се намират в района на стария източен вход към София – „Орлов мост“, в рамките на един парцел от приблизително 2372 кв. метра. Със средствата на посолството са реставрирани и двете сгради в центъра на София, наречени от големия дизайнер Жанфранко Фере – „истински архитектурни перли на града“.

Красивата сградата на посолството на ул. „Сан Стефано“ 33 е с неокласически архитектурни елементи. Интериорът е функционален, украсен с картини от гръцки художници с впечатляващ модерен стил.

Зад сградата на посолството на бул. „Евлоги Георгиев“ 103 още една сграда се включва към неокласическата красота на комплекса. В нея се помещава консулството на Гърция в град София .

Сградата на резиденцията е построена през 1892 год. по проект на австрийския архитект Фредерик Грюненгер по поръчка на богат български тютюнопроизводител. Тя е една от малкото сгради в София останали от 19 век. През 1929 год., по времето на мандата на посланик Дендрами, фирмата за тютюн „Никотеа“ я продава срещу 50000$ на гръцкото правителство. Свързана е с много събития от новата дипломатическа история на Гърция и България. В периода между 1994 и 1996 год. сградата е напълно реставрирана. Салонът, приемната зала и трапезарията на резиденцията са обзаведени с оригинални мебели в стил Bidermeier, Empire и Baroque. Картини от значими художници и родопски килими допълват интериора.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.